Yeniler

Eşsiz Doğasıyla Kastamonu

Kastamonu’daki gezilecek yerler :

1- Ilıca Şelalesi

  

Batı Karadenizin eşsiz doğasını görmek istiyorsanız, ziyarete  Ilıca Şelalesinden başlamalısınız. Çevresinde  turizmi desekleyen işletmeler bulunan Ilıca Şelalesinde Bungalov evlerde konaklamak mümkündür, ATV araçlarıyla dağda keşfe çıkabilir  veya   botla gölde dolaşma imkanınız mevcuttur.

2- İsmail Bey Külliyesi   

Külliye Candaroğullarından İsmail Bey Tarafından camii,medrese,türbe,imaret ve hamam olarak yaptırılmıştır.Dönemin ticaret ve ilim üssü olmuştur. Kubbesi kiremit kaplıdır sarı kesme taştan yapılmıştır.

Çatak Kanyonu



Çatak Kanyonu dünyanın 4. büyük kanyonu özelliğini taşımaktadır. Vahşi ve aynı zamanda gizemli yüzünü görmek biraz zahmetli olsa da yürüyüş parkurundan 900 metre yüksekliğine sahip olan gözetleme noktasına ulaşabilir ve manzarasının benzersizliğine şahit olabilirsiniz. Tüm teçhizatlarınızla yapacağınız yolculuğunuzda her adımınız size ayrı huzur katacaktır.

Horma Kanyonu
















Horma Kanyonu, Pınarbaşı ilçesine bağlı olan Ilıca Köyü’nde bulunuyor.elalelerden ve derin göllerden oluşan kanyonun çıkışında Ölüdeniz’i andıran doğal havuzu en çok dikkatinizi çeken detaylar arasında olacak. Doğa tutkunlarına büyük bir heyecan alanı olan bu nokta oldukça tehlikelidir.
Bazı yerlerde gezerken kaya blogları geçişinize sorun olacaktır..Bu durumda yüzerek yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Bazı noktalar ise su kemerini andıran oluşumlarla karşılaştıracak sizleri. Bir doğa tutkunu veya doğanın içinde heyecan tutkunuysanız kesinlikle Horma Kanyonu’nu ziyaret etmelisiniz. 

Gideros Koyu





















Küre Dağları Milli Parkı



















Koruma altına alınan Küre Dağları’nın büyük bir kısmı milli park ilan edilmiştir ve Kastamonu ve Bartın arasında bulunmaktadır.
Bakir bir alan olan milli park; yaban hayatı, mikro kliması, derin vadi ve kanyonları, akarsuları ve şelaleleriyle en görülesi yerlerden biridir. Ayrıca dünyanın ender rastlanan bir coğrafyasına sahiptir. Bu özelliği ile çekici duruma gelmiştir ve milli park olarak ilan edilmiştir. Bir özelliği daha vardır Küre Dağları Milli Parkı’nın; Türkiye’ni 9 sıcak yerlerinden bir tanesidir.

Pınarbaşı Ilvarini (Ilgarini) Mağarası




















Pınarbaşı ilçesi sınırları içerisindedir.Önemli bir turistik gezi alanı olan Ilgarini Mağarası, dünyanın 4. büyük mağarası özelliğini taşımaktadır. İçindeki sarkıt ve dikitler 1 milyon yaşında olup, denizden 1250 metre yüksekliğindedir. Ilgarini Mağarası sadece Kastamonu gezinizde görmeniz gereken bir yer değil; hayatınız boyunca mutlaka gitmeniz gereken yerler arasındadır.

Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.