Yeniler

Türkiye'nin En Güzel 7 Gölü

Türkiye’de, birbirinden güzel çok sayıda göl bulunmaktadır.Sizler için birbirinden doğa harikası 7 gölü ele aldım.

1. Van Gölü

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü, Türkiye’nin de en büyük gölü ünvanını almaktadır. En derin noktası 451 metre olarak ölçülen göl üzerinde arkeolojik sit alanı ilan edilen Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adaları bulunmaktadır.
2. Tuz Gölü


Ankara, Konya ve Aksaray illerini kesiştiği bir noktada bulunan Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 40’ını karşılamaktadır. Beyaz görünümünü İle yerli ve yanacı turistin vazgeçilmez yeri olan göl, yüz ölçümü olarak Türkiye’nin ikinci büyük gölü olmuştur.

3. Hazar Gölü




Türkiye’nin en derin göllerinden biri olan Hazar Gölü, Elazığ sınırları içerisinde yer almaktadır.       Doğal sit alanı olan Hazar Gölü sularında, dalış yapma imkanı da bulunmaktadır.

4. Karagöl

Artvin’in Borçka ilçesine 27 kilometre mesafedeki Karagöl, Klaskur yaylasındaki bir tepenin kayması sonucunda meydana gelen bir heyelan gölüdür.Yeşil ağaçlar ve şarıl şarıl akan şelaler ile çevrili Karagöl, Karadeniz’in en gözde gölüdür.

5. Uzungöl


Trabzon’un Çaykara ilçesinin Uzungöl mahallesinde bulunan Uzungöl, yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapaması sonucunda oluşmuştur. Doğu Karadeniz’in en güzel turizm alanlarından olan Uzungöl üzerinde yamaç paraşütü yapma şansınız bulunmaktadır.

6. Sapanca Gölü

 Sakarya kent merkezinin 12 kilometre batısında bulunan Sapanca Gölü tektonik kökenli bir tatlı su birikintisi olan Sapanca’nın ortalama 53 metrelik bir derinliği bulunuyor.

7. Abant  Gölü

Denizden yaklaşık 1350 metre yükseklikte olan göl yeraltında meydana gelen tektonik çöküntüler ile bunların sonucunda taş bloklarının bulunduğu geniş vadinin doldurulması ile meydana gelmiştir. Göl tektonik kökenli olduğundan fay hattı üzerinde durur. Göl suyu çoğunlukla dağlardan gelen kar suları ve bir kaç küçük dere üzerinden beslenir.Ayrıca Abant gölü kamp yapmak isteyenlerin ilk durağıdır.

Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.