Türkiye 81 İlin Meşhur Yemekleri Bölüm 2
- Meftune
- Pıçık
- Nardanaşı
- Duvaklı pilav
- Kaburga dolması
- Serbizer
- Sumak suyu
- Tırşık
- Kibe mumbar
- Karpuz
- Paça
• Edirne
- Tava Ciğeri
- Piyaziye
- Mutancana
- Arnavut Ciğeri
- Ayva Reçeli
- Bıldırcınlı Patlıcan
- Edirne Köftesi
- Elbasan Tava
•Elazığ
- Harput Köftesi
- Kaburga Dolması
- Pestil Kavurması
- Kara kavurma
- Peynirli ekmek
•Erzincan
- Yaprak Döner
- Etli Üzüm Yaprağı Sarma
- Babikko
- Kelecoş
- Evelik Dolması
- Tatar Böreği
- Haşıl
- Siron
- Isırgan Aşı
- Ayran Aşı
• Erzurum
- Cağ kebabı
- Aşotu çorbası
- Şalgam dolması
- Lor dolması
- Su böreği
- Erzurum ketesi
- Çaşır
•Eskişehir
- Balaban köfte
- Yufkalı büryan
- Çibörek
- Kıygaşa
- Kavurma börek
- Göceli tarhana
- Haşhaşlı gözleme
•Gaziantep
- Simit kebabı
- Firik pilavı
- Baklava
- Hedik
- Pirpirim aşı
- Alinazik
- Muhammara
- Sarımsak kebabı
- Yeni dünya kebabı
•Giresun
- Fasulye diblesi
- Pancar sarması
- Mısır ekmeği
- Sakarca
- Hamsi Pilavı
•Gümüşhane
- Pağla Denlisi
- Borani, Lemis
- Fıtfıt Haşılı
- Patates Kavurması
- Muhla
- Yergök Dolması
- Sütlü Haşıl
- Evelik Dolması
- Kalem Dolması
- Lor Dolması
- Ekşili Dolma
- Ekmek Aşı
•Hakkari
- Doğaba
- Cimilig
- Parmak Kebap
- Yüksekova Kebabı
- Hekerun
- Keşkek
- Sengeser
- Çorti Aşı
- Aside Tatlısı
- Doleme
- İçli Köfte
- Gulul
• Hatay
- KUZU ETLİ PATLICAN SÖĞÜRME
- ORUK İÇLİ KÖFTE
- TEPSIDE KEKLIK KEBABI
- HATAY KÜNEFESİ
- YÖRÜK KEBABI
- MAKLUBE KAPAMA
- IZGARA TAVUK
- KAĞIT KEBABI
- ÇİĞKÖFTE
- KARIŞIK KEBAP
- PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
- TURUNÇ REÇELİ
- TAHİNLİ PATLICAN
- AŞÜR DÖĞME
•Isparta
- Banak
- Çömlek Kebabı
- Kabine
- Keşkek
- Tandır Kebabı
- Tirit
- Yoğurtlu Et
- Patates
- Kabak
- Şalgam
•İçel (Mersin)
- TANTUNİ
- LEPE
- TOPALAK ÇORBASI
- YÜZÜK ÇORBASI
- İÇLİ KÖFTE
- TATAR ÇORBASI
- SUSAMLI KÖFTE
- ETLİ DÖĞME PİLAVI
- SARI KABAK KOMPOSTOSU
- DOMATES REÇELİ
- HUMUS YEMEĞİ TARİFİ
- ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI
• İstanbul
- İstanbul Bakla Fava
- İstanbul Lakerda
- Osmanlı usulü tavuk çorbası
- patlıcanlı börekitası
- midye tava
- çiroz salatası
- Sultanahmet köftesi
- sebzeli sarması
- hünkarbeğendisi
•İzmir
- Tarhana çorbası
- Keşkek
- Zerde
- Sura
- İzmir köftesi
- Papaz yahnisi
- Mücmeri
- Pirinçli domates çorbası
- Kol böreği
- Gerdan tatlısı
•Kars
- Umaç helvası
- Un çorbası
- Kars böreği
- Hangel
- Kete
- Sulu köfte
- Erişte pilavı
- Haşıl
- Ekşili et
- Tandır kaz çekmesi
• Kastamonu
- Etli ekmek
- Banduma
- Mıklama
- Paça
- Ala pilav
- Ekşili pilav
- Çekme helva
- Simit tiridi
- Kuyu kebabı
• Kayseri
- Pehli
- Fırın Ağzı
- Pastırmalı Kuru Fasulye
- Etli Yaprak Sarması
- Zeytinyağlı Yaprak Sarması
- Kağıtta Pastırma
- Hakırdaklı Lahana Sarması
- Kabak Çiçeği Dolması
- Pırtımpırt
- Kayseri Güveci
- Kabak Çıtma
- Kayseri mantısı
•Kırklareli
- İşkembe çorbası
- Umaç
- Höşmel
- Bakla çorbası
- Süt çorbası
- Tarhana çorbası
- Borani
- Toyga
- Manca
- Soğan aşı
- Yahni
• Kırşehir
- Tandırda Çömlek Paça
- Çömlekte Kuru Fasulye
- Et Yahnisi
- Madıkmak
- Kesme Aşı
- Yoğurt (Ayran) Çorbası
- Topalak (Etsiz Köfte)
- Düğür Çorbası
- Lepe (Sütlü Pilav)
- Pancar Çırpması
Hiç yorum yok
Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.