Yeniler

Karadeniz'in Doğa Harikası Artvin

https://gezginnnim.blogspot.com/
Turizm konusunda kısa sürede gelişen Artvin, özellikle bölgede yer alan yayları ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Yemyeşil doğası, oksijen deposu ormanları ve bu ormanları besleyen dağların arasındaki dereleriyle beraber, Artvin'de bir çok gezilecek doğa yeri bulunmaktadır.Özellikle kamp yapmak için muhteşem bir yerdir.




Borçka Karagöl


https://gezginnnim.blogspot.com/

Artvin’in merkezinden yaklaşık 60, Borçka’dan 27 km uzaklıkta olan Karagöl, Klaskur Yayla’sına yakın bir tepede gerçekleşen heyelan sonucu oluşmuş. Bu özelliği ile bir heyelan gölü olan Karagöl, Doğu Karadeniz turu yapan gezginlerin Artvin’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir . 2002 'de Tabiat Parkı ilan edilen Borçka Karagöl’ün kıyıları kamp ve karavan turizmi için açılmıştır.

Karçal Dağları

Kısıtlı vakti olanlara için günübirlik gitmelerini öneririm; ancak yolun Borçka’dan sonraki kısmının sert virajlardan oluşan oldukça yorucu bir yapısı olduğunu da eklemek gerek. Yine de, yol boyunca size eşlik eden doğal güzellikler ve vardığınız an karşınıza çıkan Karçal Dağları arasındaki öyle manzara sizi bekliyor ki o  ana kadar oluşan tüm yorgunluk bir anda gidiyor.


Mençuna Şelalesi



Doğu Karadeniz'in en büyük şelalesi olan Mençuna Şelalesi, Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunmaktadır. 
Şehri keşfetmeye gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri olan şelale, doğal güzellikleriyle ve mesire yerleriyle gören herkesin memnun bırakmaktadır. Mençuna Şelalesi'ni ziyaret ettiğinizde hem şelalenin çevresini keşfedebilir hem de bu doğa harikası eşliğinde güzel bir piknik yapabilirsiniz.


Şavşat Kalesi




Artvin il merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Şavşat ilçesindeki kale,ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir.  

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki iki derenin birleştiği vadide yer alır. Şavşat Kalesi, 1987 yılında taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmiştir ve turizm açısından önemli bir noktadır. Yapılan arkeoloji kazılar sonucunda kalenin X. yüzyılda Gürcü Bagratlı Krallığına ait olduğu anlaşılmıştır. Kale daha sonraki yıllarda Osmanlılar tarafından 1850'li yıllara dek Ocaklık merkezi olarak kullanılmıştır. 



Cehennem Deresi Kanyonu


Artvin'in en görülmesi yerlerinden biridir.Cehennem Deresi Kanyonu çok fazla bilinmemesinden dolayı kanyon çevresi temizdir. Kanyon aynı zamanda dünyanın ender kanyonları arasındadır. Öncelikle, kolaylıkla ulaşacaksınız kanyona. Ardanuç ilçesinin 7 kilometre kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25. kilometresinde karşınıza çıkacaktır. Dik patikalarla dolu olan Cehennem Deresi Kanyonu, Amerika'nın Arizona eyaletine bağlı olan Grand Canyon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonudur.


Bilbilan Yaylası



Artvin'in birbirinden güzel yaylalarından biri olan Bilbilan Yaylası. Ardahan ile hudut olan Bilbilan Yaylası'na meşe ve çam ormanlarıyla dolu bir bölgeyi geçerek gidilmektedir. Ardanuç ilçesinin doğusunu takip edip 51 kilometre sonrasında karşınıza çıkacaktır. 

Bilbilan Yaylası'nda haziranın ilk haftası pazar kurulmaktadır ve eylül ayının sonuna kadar pazar devam etmektedir. Pazarda, hayvan satımı ve her türlü alışveriş yapılmaktadır. Eğer Artvin gezinizde Bilbilan Yaylası'na gitmeyi planlıyorsanız şimdiden söyleyelim; yaylanın sütünün, kaymağının ve yağının lezzetine mutlaka bakın.

Karagöl Sahara Milli Parkı


 Laşet deresi kenarında 1700-1800 metrelerde kademeli olarak yer alan düzlükler aynı zamanda “Sahara Pancarcı Şenlikleri“nin yapıldığı sahadır. Ayrıca kamp alanı içinde ideal bir yerdir.



Çifte Köprü



18.yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ortacalar Kemer Köprüleri,Arhavi ilçesinin Ortacalar Köyü´ne 2,5 km kala, Küçükköy ve Arılı yol ayrımında birbirine dik olacak şekilde yapılmış. 
İki köprü de birbirine benzemektedir ve tek gözden oluşmaktadır.Yollar düz değil, eğimlidir.

Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken bir şehir
























































































































Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.