Yeniler

Ordu'da Gezilecek Yerler

https://gezginnnim.blogspot.com/

Karadeniz'in tam ortasında olan Ordu, mavi ile yeşilin  tonlarını ile bir araya geldiği muhteşem manzaralarıyla sizi büyüleyen bir kenttir. Karadeniz Bölgesi'nde yer almasına rağmen düz alan bakımından dikkat çeken Ordu, Giresun ve Samsun arasında birçok sahil ilçesine de yakındır.Gerçekten kafa dinlemek istiyorsanız mutlaka buraya gelmeniz gerekir:)



Boztepe



Ordu'da gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunmalıdır. Özellikle Karadeniz'in birçok yerinde bulunan Boztepe Ordu'daki yüksek rakımı ile beraber muhteşem bir manzaraya da ev sahipliği yapmakmaktadır. Boztepe’ye sahilde bulunan teleferikle beraber çıktığınızda bir taraftan Ordu'nun muhteşem manzarasını seyrederken diğer taraftan da otantik havasıyla sizi büyüleyecek olan yeşillikleri ile beraber Boztepe karşınızda canlanacaktır. Boztepe çevresinde birçok cafe ve yemek yerleri var yani aç kalmazsınız:)



Taşbaşı Kilisesi


Orduda gezilecek yerler içerisinde Taşbaşı Kilisesi de önemli bir yere sahiptir. 1850'li yıllarda yapılmış olan kilise geçmiş dönemlerde cezaevi olarak hizmet verirken günümüzde kültür merkezine dönüştürülmüştür. Günümüzde birçok kültür etkinliğine konsere ev sahipliği yapan kilisenin bulunduğu yer hemen denizin üstünde olduğundan dolayı birçok fotoğrafçı buraya hayran kalmaktadır.




Yason Burnu

Bir yarımada özelliğine sahip olan Yason burnu Çaytepe köyünde Ordu’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yason burnunun hemen ortasında yer alan Yason Kilisesi günümüzde küçük bir restorasyona uğrayarak doğal dokusuyla birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yürüyüş yollarının bulunmuş olduğu Çaytepe köyünde Yason burnu çevresinde tabiat yürüyüşü yapmak mümkündür.


Bolaman Kalesi

Fatsa'da yer alan Bolaman Kalesi Ordu'nun geçmiş dönemdeki doğal mimari dokusunu da bünyesinde barındırmaktadır.İki kat olarak tasarlanmış olan yapının alt kısmında taş bloklar kullanılırken üst kısmı tamamen ahşap el işçiliği ile yapılmıştır.

Ünye Kalesi

Ordu'nun tatil beldelerinden birisi olan Ünye bu kaleye sahiplik etmektedir.  Milattan önce 250’li yıllarda yapılmış olan Ünye Kalesi kentin 6 kilometre uzağında yer almaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kale günümüzde taş yığıntılar halinde özellikle tabiat tutkunları tarafından ziyaret edilir. Kaleyi farklı noktalara bağlayan 2 tünel de dikkat çekmektedir.


Çambaşı Yaylası

Bu tarihi yapılarla birlikte Ordu'da yer almakta olan yaylalar da temiz havası ve güzel görünümü ile her yıl binlerce kişi ziyaretmektedir. Özellikle Çambaşı Yaylası yazın bile serin olan iklimiyle ön plana çıkmaktadır. Yaylada yer alan doğal tesislerde konaklayabilir ve tabiat yürüyüşü 
yapabilirsiniz. Özellik kışın yayla daha keyifli olmaktadır.


Hoynat Adası

Karadeniz’de yer alan adalarımızdan biridir. Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan ada Ramazan Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.Üzerinde küçük surlar ve su kalıntıları bulunan ada çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor.Mutlaka hayran kalacaksınız.


Ulugöl

Ordu’nun en büyük gölü olan Ulugöl, il merkezine yaklaşık 74 km mesafede yer alıyor. Haruniye Köyü ile Süleymaniye Köyü sınırları içinde bulunan bu doğa harikası, bir krater gölü olarak bilinmektedir.Sessiz sakin bir yerdir.


Perşembe Yaylası
Perşembe Yaylası herkesin mutlaka görmesi gereken yaylalar arasında yerini alıyor. Mükemmel doğasıyla ve havasıyla kendine çeken yayla ormanlarıyla etkilemektedir.
Karadeniz’in en güzel yaylalarından birisi olan Perşembe Yaylası, bünyesinde bulundurduğu mendereslerle görenleri adeta büyülemektedir.


Umarım bu büyüleyici şehre gidersiniz.                                                      




Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.