Yeniler

Konya'nın Gezilecek 5 Güzel Mekanı


Sizlere Konya'nın birbirinden güzel 5 mekanını tanıtacağım.Konya denildiği zaman herkesin aklına tabi ki Mevlana Müzesi gelmektedir.Kısaca size maneviyatı yüksek olan mevlana müzesinden bahsetmek isterim.



MEVLANA MÜZESİ

Mevlana Celaleddin Rumi' nin babası Sultanül-Ulema Baheddin Veled 'e Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad tarafından hediye edilen Gül Bahçesi'ne 17 Aralık 1273 yılında vefat eden Hz.Mevlana'nın kabri üzerine 1274 yılında bir türbe.1396 yılında ise çini kaplı külah ve kubbe yaptırılmıştır.Anadolu Selçuklu döneminde yaptırılan semahane ve mescidin yetersiz kalması üzerine XVI.yy'da II.Selim tarafında inşa edilen semahen ve mescid,III.Murad zamanında matbah- ı şerif be dedeğah hücrelerinin ilavesiyle külliye haline gelmiştir.Müze içerisinde Hz Mevlana ve Mevleviliğe ait eserler ile el yazması kitaplar,levhalar,kandiller ve musiki aletler sergilenmektedir.Müze haftanın her günü ziyarete açıktır.Ziyaret etmenizi tavsiye ederim siz de ilk müze girdiğinizde o manevi duyguyu hissedeceksinizdir.
 


SİLLE KÖYÜ                                                                                                                                        

  Sıra da olan mekan ise Sille Köyü bu mekan Konya'nın ilçesi olan Selçuklu'da bulunmaktadir.      
Bu köyün özelliği ise 6000 yıllık olmasıdır.Ama sadece bu özellikle kalmıyor.
Çünkü bu köy Bizans, Roma, Kudüs yolu üzerinde bulunduğu için önemli dini bir merkezidir.Köyün içerisinde en eski manastırı olan (Ak Manastır) bulundurmaktadır.Yani bu köy de kilise ve caminin bir arada olduğunu görmeniz mümkün.Köyün içerisinde çok güzel yemek ve kahve içilecek mekanlar mevcuttur.Köyü tarihi dokusuna hayran kalırsınız umarım.

                                  
                                               

   JAPON PARKI 

Bu park normal parklardan çok farklı düşünün İç Anadolu' da japonların kültürünü göre tasarlanan bir park  olmasıdır. Bu park'a giriş yaptığınız zaman bir huzurlu olacaksınız nedeni ise çok farklı bitkiler ve yeşil alanı bol bir yer olmasından dolayıdır.İçerisinde havuz manzaralı bir cafe mevcuttur. Burdan yiyecek ve içeçek ihtiyaçlarınız karşılayabileceksiniz




ECDAT PARKI 
                                                                                                                                     

Ecdat Bahçesi, toplam 110 bin metrekarelik alanda bulunuyor. Eserin içinde 12 bin 500 metrekare gölet ile etrafında kale burçları ve surlar, Osmanlı Sokağı, Boğaz Yalısı, Hasbahçe, Selçuklu Hanı Konya Mutfağı, kamelyalar ve sosyal donatılar bulunuyor.
Selçuklu hanının restoran olarak hizmet vereceği, kamelyalar ve sosyal donatıların da yer aldığı parkın göletinde ise kayıklarla gezinti yapılabilecek.
Zırh ve kalkanıyla Osmanlı askerini canlandıran iki görevlinin nöbet beklediği kapıdan giren ziyaretçilere, parkta Yeniçeriler ile atlı Selçuklu askerleri eşlik ediyor.
Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan ve çok sayıda eseri barından kente kazandırılan parkta, Selçuklu dönemi mimarisine uygun özellikte kervansaray inşa edildi. Toplantı salonu olarak hizmet verecek yerin, taç kapısı ve mimarisi dönemin izlerini taşıyor.Yani kısaca buraya geldiğinizde osmanlı zamanı yaşacaksınız.İçerisinde bulunan cafe de mutlaka bir kahve içmeniz tavsiye ederim.

KELEBEKLER VADİSİ                                                                                                   

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, çok ama çok büyük bir araziye kurulu. 3.500 metrekarelik gezi alanı ve toplam alan olarak tam 7.600 metrekarelik dev bir kompleks.
İçerisinde envai çeşit tropik bitki, küçük bir şelale, müze ve yüzlerce kelebeğin yumurtası bulunuyor. Kelebekler, pupa olarak Filipinler ve Kenya’dan getiriliyor.Ama girdiğinizde sizi nemli bir hava karşılacak belki bu durum sizi rahatsız edebilir.Size içeride eşlik eden ve kelebekler hakkında detaylarını anlatan  bir rehber olacaktır.Size  bir uyarı olacak yürüdüğünüz yerlere dikkat edin genel çoğu kişi farketmeden kelebekleri öldürebiliyor.Büyük ihtimal memnun kalacaksınız.

MERAM BAĞLARI                                                                                                                               

Anadolunun Cennetten bir köşesi olan Meram Bağları, temiz ve serin havası, muhteşem suyu, yeşiller
içindeki tabiatı nedeniyle büyük ilgi görmektedir. Selçuklular zamanlarından beri elverişli olan bu topraklar Hititlerden bu yana rahabet görmektedir.Meram Bağı'nın görünümüne  hayran kalacaksınıdır.İçerisinde
güzel gözleme yapan yerler bulunur yemenizi öneririm.Yazımı burda bitiriyorum  umarım okurken keyif       alırsınız.                                                                                                                                                         



GEZ KONYAYI GÖR DÜNYAYI




Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.