Yeniler

Muğla’nın 18 En Güzel Tatil Yerleri



 Muğla Ege bölgesinin küçük şirin bir beldesidir. Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleri ile 12 ilçesi vardır.İlin önemli limanları Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Güllük'tedir. Ayrıca ilde iki de havaalanı (Bodrum-Milas ve Dalaman) bulunmaktadır.


Muğla nüfusu 2017 yılına göre 938.751'dir.
Bu nüfus, 478.950 erkek ve 459.801 kadından oluşmaktadır.
Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bir ilimizdir.Türkiyenin 480 kmlik en uzun kıyı şeridine sahip ilimiz 2018’de 4 milyon turist ziyaret etmiştir.Gezeceğiniz ve yapacaklarınız konusunda oldukça çok seçeceğiniz mevcuttur.

•Ölüdeniz
•Kleopatra Adası
•Aktur Tatil Köyü
•Kabak Koyu
•Bodrum Kalesi
•İztuzu Plajı
•Saklıkent Kanyonu
•Knidos Antik Kenti
•Bodrum Antik Tiyatrosu
•Halikarnas Mozolesi
•Akkum Koyu
•Günlüklü Koyu
•Tugut Şelalesi
•Uzunyalı Plajı
•Azmak Nehri
•Marmaris Kalesi
•Kelebek Vadisi
•Sultaniye Kaplıcaları

Muğla’da gezilecek gürülecek o kadar güzel yerler arasından yukardakileri görmenizi isterim cennetten bir köşe Muğlamız koyları,plajları,Çamur banyoları,kaplıcaları,vadileri anlatmak ile bitmez güzellikleri ile ilk olarak ölüdeniz ile başlayalım...


          ~Ölüdeniz~

Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir ilçedir.2006 yılında Dünya'nın en güzel kumsalı seçilmiştir.İlçe turizm açısından oldukça gelişmiştir.
Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, olarak anılırdı günümüzdeki hikayesi ise eskiden buradan geçen gemiler, açıkta demirler ve içmek için su almak üzere kıyıya sandal yardımı ile çıkarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç oğlu, su almak için koya çıktığında güzel Belcekız’ı görür. Gördüğü zamanda vurulur. Kızın yüreğine de adeta bir ateş düşer. Ancak delikanlı suyu alıp gitmek zorundadır. Gemi uzaklaşır ve gider. Belcekız ise hep kıyıyı, sevdiği adamı kollar. Delikanlı ise her geldiğinde burdan su almaya gelir. Bu şekilde görüşüp, birlikte olurlar.Bir süre sonra gemi buradan geçtiği sırada bir fırtına kopar. Genç ise babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar kaptan ise oğlunun gönül macerasını bilir. Oğlunun sevdiği kızı görme uğruna gemiyi parçalamayı göze alacağını sanır. Dalgalar ile birlikte, kavgada büyür.Gemi tam kayalıklara vuracakken, kaptan bir kürek darbesi ile oğlunu denize atar. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girer bu sırada. Oğlan ise ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız ise kendisini kayalardan atarak ölür. İşte o günden beri kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere ise Ölüdeniz denir.

Ulaşım
Fethiye ortalama 15 km mesafededir ve araçla yaklaşık yarım saat sürer. Muğla ise ortalama 130 km mesafededir ve aracınızla yaklaşık olarak iki saat 10 dakika sürer.


           ~Kleopatra Adası~

Efsaneye göre, Kleopatra ve Antonius burada yüzmüşler ve plajın altın kumları özel olarak Kuzey Afrika'dan buraya gemilerle getirtilmiş. Bu çeşit altın sarısı kum sadece Mısır'da bulunmaktadır.Kleopatra Plajı bölgesine Marmaris'ten ulaşım mevcut. Çamlık İskelesi'nden de düzenli olarak Kleopatra adası'na tekne seferleri yapılmakta.

        ~Aktur Tatil Köyü~

Muğlanın Bodrum ilçesinde bulunan tatil köyü en guzel denizinin oldugu 8 plajli ve her turlu olanagin da oldugu Aktur tatil köyü tatilcilerin en gözde yerlerindendir.


        ~Kabak Koyu~

Kabak Koyu, küçük ve doğal plajına plastik şezlonglar ile şemsiyelerin şimdilik giremediği, Ölüdeniz’ in çevresindeki cennet koylardan biri.
Likya yolunun da başlangıç noktası olan Kabak Koyu; sessizliği özleyenler, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler ve doğa ile iç içe kalmak isteyenler için birebir. Hani bazen “kitabımı, sırt çantamı alayım biraz kaçayım” deriz ya, işte öyle bir tatil yeri.
Üç tarafı yüksek tepelerle çevrili koya hiçbir araç giremiyor. Araba ya da motorla gelenler ise araçlarını vadinin girişindeki otoparka bırakıp, lokal hizmet veren araçlarla konaklama alanlarına taşınıyorlar. Denizin sakin, turkuaz hali dolunay yaklaştıkça bembeyaz köpüklü dalgalara dönüşür. Plajında doğal ağaçlarla yapılmış gölgelikler ve bir iki balıkçı teknesinden başka bir şey bulunmaz.
Yapılacak aktiviteler

Yamaç paraşütü: Babadağ’dan 1967 metreden yapılıyor, oldukça keyifli ve heyecan verici bir aktivite
Şelaleye yürüyüş: Bu bölgenin en adrenalin dolu aktivitesi şelaleye yürüyüş ve tırmanış.
Tekne turu; sahildeki teknelerden birini kiralayıp Kelebekler Vadisi’ne ve çevredeki muhteşem koylara gidebilirsiniz.
Balık avı; oltanızı yanınızda götürüp sahilden ya da tekneden balık tutabilirsiniz.
Trekking: Likya yolu buradan başlıyor, harika bir trekking rotası mevcut.

Ölüdeniz’den  minibüsle sadece 40 dakikada Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.


      ~Bodrum Kalesi~

Bodrum Kalesi, Bodrum'un simgesi haline gelmiş ve bugün "Sualtı Arkeoloji Müzesi" olarak kullanılan kale. Bodrum kalesi iki liman arasında kayalık bir alan üzerinde kurulmuştur.
Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde, iki liman arasında inşa edilmiştir.Ülkemizin tek, Dünya’nın ise en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biridir.


           ~İztuzu Plajı~

İztuzu plajı, Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan beldesi yakınlarında bulunan 4,5 km uzunluğa sahip bir Akdeniz plajıdır. Plaj, deniz suyu ile tatlı su arasında bulunan ender plajlardan biridir.Plaja, Caretta Caretta'ların yumurtalarını bırakmasından dolayı "Kaplumbağa Plajı (Turtle Beach)" da denilmektedir.Göl ile denizin birbirine karıştığı İztuzu Boğazı plajın en göz alıcı tarafı. Gölde bulunan labirent şeklindeki sazlıklar arasında tekne ile seyahat etmek de mümkündür.

     ~Saklıkent Kanyonu~

Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur.Ege’de tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Fethiye’dir. Fethiye en çok Ölüdeniz ile meşhurdur ama onun yanında tarihi ve doğa harikası olan Saklıkent Kanyonu ile de bilinir.Altınızda akan kanyon ile harika bir yürüyüş sizi bekliyor. İlk etapta kanyon suyu size çok sakin gelebilir ama adımlarınız ilerledikçe suyun şiddeti artıyor ve beyaz köpüklü sular sizi bekliyor. Bu suda yüzme hayali bile insanı o aşamada heyecanlandırmaya yetiyor. Yazın ortası ve 40 derecelik bir sıcaklık olmasına rağmen akan suyun soğukluğu insanın ayaklarını uyuşturuyor. Giriş ücretine.  Tam giriş ücreti 6 TL öğrenci fiyatı 3 TL‘dir.
Ulaşım
Saklıkent kanyon muğla ili sınırlarında fethiye ilçesinde bulunmaktadır.Fethiye’ye uzaklığı 45 km dir.

      ~Knidos Antik Kenti~

Knidos Antik Kenti’ne girdiğinizde sizi ilk karşılayan 5 bin kapasiteli küçük tiyatrosu oluyor. Kentin en belirgin yapısının tiyatro olduğunu söyleyebiliriz.Dionysos Tapınağı ise tiyatronun hemen yanındaki yapıdır. Knidos Antik Kenti, kentin içinde hala limanı olan antik kentlerden biri.Knidos Antik Kenti giriş ücreti 10TL dir.
Knidos Antik Kenti, Datça burnunun en ucunda bulunuyor. Yolları bir hayli zahmetli, asfalt olmasına rağmen virajları ve şerit darlığı nedeniyle hız yapılabiliyor.Knidos Antik Kenti ile Datça merkezi arası 35km dir.


~Bodrum Antik Tiyatrosu

Göktepe’de, Bodrum – Turgutreis yolu üzerinde yer alan Antik Tiyatro, Halikarnassos’tan günümüze kalan en önemli yapılardan biridir. Tiyatro, Antik çağ geleneklerine uygun biçimde üç ana bölümden oluşuyor. Skene (sahne binası), Orkestra (yarım yuvarlak) ve Kavca (oturma kademeleri). Oturma kademeleri yumuşak kayalardan oyularak yamaca inşa edilen tiyatro, 53 sıralı ve 13.000 kişilik kapasiteye sahiptir.


~Halikarnas Mozolesi~

Halikarnas Mozolesi, Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos'ta yaptırılmış, Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri sayılan, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini andırmaktadır.Karya kralı Mausolos için, eşi ve kız kardeşi tarafından o dönemdeki adı Halikarnassos olan bugünkü Bodrum'da yaptırılmıştır.


      ~ Akkum Koyu~

Akkum Koyu Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunur.  İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır .Akkum Koyu’yla göz kamaştırır. Akkum Koyu’nu sadece bir kez görmek bile ne kadar harika bir coğrafyada yaşadığımızı hissettir. Fakat bir kere gördünüz mü, tatilinizin kalan kısımlarını burada geçirmek isteyeceksiniz.Koyun suyu yavaş yavaş derinleşmesinden dolayı özellikle çocuklu aileler için ideal. Bölgede birçok pansiyon ve butik otel olduğu için uzun bir tatil için sıkça tercih ediliyor.


      ~Günlüklü Koyu~

Fethiye Günlüklü Koyu, Fethiye Gölcek karayolunda yer almakta. İlçenin merkezine yaklaşık 17 km dir.Günlüklü Koyu, güneş ışığı geçirmeyen günlük ağaçlarının içinde yemyeşil bir doğa harikasıdır. Ağaçlar arasında bu yemyeşil koy, piknik yapıp, hamaklarda uzanıp güneşin keyfinin çıkarılabileceği bir yer. Sakin kristal berraklığında denizi, hafif çakıllı ince kuma sahip plajıyla Fethiye Günlüklü Koyu, sakin ve kalabalık olmayan atmosferi ile huzur ve sükûnet içerisinde bir hafta sonu geçirmek için birebir. Yaz aylarında tekne turları bu koy içerisinde tatilinize ayrı bir renk katar.

     ~Tugut Şelalesi~

Turgut Şelalesi yaz aylarında oldukça ziyaretçi ağırlamakta ve turizm açısından bilinen bir yerdir. Yazın kavurucu sıcaklığında buraya gittiğinizde huzur bulursunuz. Şelalede serinlerken bir yandan da çevrede bulunan cafelerde çayınızı yudumlayabilirsiz Turgut Şelalesinin ayrı bir özelliği de içinden bu kadar rahat yürünen tıpkı bir merdiveni anımsatan basamak basamak oluşudur.


      ~Uzunyalı Plajı~

Marmaris de bulunan en önemli plajlardandır.Uzunyalı plajı yine yerli ve yabancı turistlerden oldukça fazla ilgi gören pırrl pırıl bir denize ve kumsala sahip olan bir çok aktivitenin yapılabildiği oldukça güzel ve elit bir plajdır.10 kilometre sahil uzunluğuna sahip oldukça güzel bir plajdır.Ayrıca plajda güvenlik önlemleri ve çeşitli su sporları yapmanız mümkündür.Aile boyu hem piknik hem de plaj keyfi yapabileceğiniz bir yerdir. 
Marmaris Uzunyalı plajı Marmaris ilçe merkezine toplam 10 km kadar uzaklıktadır. 


      ~Azmak Nehri~

Muğla'nın Gökova körfezinde yer alan, ufacık bir belde aslında. Ancak Nehir öyle bir nehir ki bakmaya doyamazsınız.ülkemizin görülmesi gereken güzelliklerinden biri suyu harika buz gibi ilk girdiğinizde süper geliyor sonra uyuşmaya ve sızlamaya başlıyorsunuz su çok berrak tertemiz mutlaka tatil rotanıza eklemeyi unutmayın

     ~Marmaris Kalesi~

Marmaris Kalesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan tarihi kale Osmanlı padişahı I. Süleyman tarafından Rodos seferi esnasında yeniden inşa ettirilmiştir. Marmaris Kalesi, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemekte. Marmaris'e hakim bir konumda olup gündüz ve gece ziyaret edenler için güzel bir gezi olacağı şüphesizdir.


~Sultaniye Kaplıcaları~

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan şifa kaynağı kaplıca yıl içerisinde milyonlarca tatilcinin gözde mekanları arasında en gözde yere sahiptir.Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olduğu belirtilen Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da öne çıkıyor.Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'na turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden günübirlik teknelerle geliyor. Kaplıcalara Köyceğiz ilçesinden de karayolu ile ulaşım sağlanıyor çamur, cilt hastalıklarına iyi geldiğine ve cildi güzelleştirdiğine inanıldığı için "güzellik çamuru" olarak adlandırılıyor.Çamur banyosu ve kaplıcaların 39-40 derece sıcaklığı ve mineral zenginliği ile dikkati çeken kaplıcalar dünyada en etkili iki kaplıcadan biri olan Sultaniye Kaplıcalarının, radyoaktif özelliği dolayısıyla Endonezya'daki kaplıcalardan sonra ikinci sırada yer aldığını belirttiriz.


   Ziyaret İçin Teşekkürler...Tavsiye Ve Yorumlarınızı Bekliyoruz

Hiç yorum yok

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.