Yeniler

Rize Gezilecek En Güzel Yerler~Yaylalar


https://gezginnnim.blogspot.com/
Rize’de gezilecek yerler deyince yazmakla bitemeyecek güzelliklere ev sahipliği yapan bir ilimiz olduğunu
unutmamalısınız.


Rize nüfusu 2017 yılına göre 331.041'dir.
Bu nüfus, 164.978 erkek ve 166.063 kadından oluşmaktadır.
Güzel küçük bir memleket olsada içindekiler anlatılamayacak kadar büyük doğa güzelliklerine sahiptir.Doğanın güzelliği yanı sıra insanlarının gönüllerine de bu güzellik yansımış.
Gezilecek listemizde en başta Ayder yaylası ile başlayalım ve devam edelim...

Ayder Yaylası
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde olan ayder yaylası rakımı 1350 metre olan dağlarında karlar pek erimemekle beraber yazında havası serin eser.Her yaz festivalleri eksik olmayan yayla Rize’nin eşsiz dağlarının arasında doğa ile iç içe sarılmış gezilmesi gereken yerlerindendir.

Zil Kale
İlçe merkezinin 15 km bulutlar ile aynı mesafede olan kale bir yamaç üzerine kuruludur.Surların yüksekliği 100 metre olup eşsiz bir manzara sunmaktadır.Kalenin yapılış tarihi bilinmiyor.Günümüze kadar iyi korunması sayesinde rizede görüp görebileceğiniz en güzel manzaraya ev sahipliği yaptığını söyleyebilirim.

Anzer Yaylası
Balı ile meşhur bu yaylamızı duymayan yoktur sanırım görmenizde gerekeceğini düşünüyorum diğer adı Ballıköy olan yayla Ayder kadar gezeni bulunmuyor.Yakın zamanlarda Ayder gibi festivaller düzenlenmeye başlaması ile ilgiyi çekmeye başlamıştır.geleceğin önemli turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Fırtına Deresi
Fırtına deresi kaçkar dağlarından  Rize’nin Ardeşen ilçesinden 60 km uzunluğa sahip debisi yüksek  üzerinde rafting yapılabilen doğu karadenizin en hırçın deresidir.Rafting ile ismi duyurmuş fırtına deresi heyecan ve aksiyon severler için en çok tercih edilen yerler arasındadır.

Sal Yaylası & Pokut Yaylası
Yaylalar Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi içerisinde 2050 rakında kurulmuştur.
Birbirinden ayrılmayan bu iki yaylanın uzaklıkları 15 dklık yürüyüş mesafelerinde küçük bir patika yol ikisini birbirine bağlamış rizenin eşsiz doğası içerisinde yer almaktadır.Yaz kış rüzgar ve serin yaylalar Kaymaklı kete, Kaymaklı Muhlama, Mısır Ekmeği,Yayla Peyniri,Tel Peynir,Tereyağı gibi bir çok yöresel yiyeceklerden yemeden geri dönmeyin.

Kıble Dağı Camii
Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın köyünde yaptırdığı Rize'nin Güneysu ilçesinde manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan 1130 metre rakımda yer alan Kıble Camii ziyaretçilerin ilgi odağıdır.

Rize Kalesi
Rize’nin merkezinde bulunan kale şehri kuşbakışı tarihle iç içe sehir imkanı sunmaktadır.Kalede bir yandan çayınızı yudumlar iken eşsiz yeşillik ve maviliği izleme imkanınız bulunmaktadır.
Rize’ye gelip kaleye çıkmayanlar çok şey kaybedeceğini söyleyebilirim

Ovit Yaylası
Rize’nin ikizdere ilçesinde bulunan yayla ilçeye uzaklığı 35 km dir.2400 metre rakımında bulunan ve harika doğasıyla insanları kendine çeken eşsiz manzarası ile gezilip görülmesi gereken eşsiz yerlerdendir.Ayrıca Türkiye’nin Megastarı Tarkan’ın doğum yeri Almanya olsada nüfusu bu yayladadır.

Palovit Şelalesi
Rize’ye gelip Palovit şelalesini görmemek olmaz şelale 15 metre yükseklikten dökülen küçük bir şelale olsada manzarası ile suyun sakinleştiren sesi ile kendine çeken bir güzelliği barındırmaktadır.

Elevit Yaylası
Yayla Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 1885 rakımda bulunmaktadır.Geleneksel ağaç evleri konaklama imkanı bulunmaktadır. Yerli ve yabancı ziyaretçi oldukça yoğunlukta bir yayladır.Genellikle Ağustos aylarında festival ve şenlikler ile geçmektedir.

Kaçkar Dağları Milli Parkı
Rize’nin Çanlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı ilçeye 16 km uzaklıktadır.Parkın içerisinde göller, çayırlar, buzul vadilerin yanı sıra nice bitki ve hayvan türleri bulunmaktadır.

Rize Müzesi
Rize merkezinde bulunan müze kentin tarihi hakkında oldukça fazla bilgi barındırmaktadır.

Kemer Köprüsüler
Rize’nin hırçın derelerini aşıp karşı tarafa geçmek için yapılmış olağan üstü yapılardır.Köprüler uzun zamandır ayakta olmasına rahmen derelerin yıprandıran debisine dayanamayan günümüze ulaşamayanlarda oldukça fazladır.Kemer köprü, ters dönmüş bir asma köprü olarak düşünülebilir taşların yan yana koyulması ile oluşan köprü güç üzerinden ağırlık geçtikçe sağlamlaşma sağlamaktadır.


Ziyaret İçin Teşekkürler...Tavsiye Ve Yorumlarınızı Bekliyoruz... Reklamlara 1 kere Tıklamanız sayfamıza katkı sağlamaktadır..

2 yorum:

Yorum Kuralları
1. Lütfen argo kelimeler kullanmayın
2. Her yorumunuza geri dönüş yapılacaktır.
3. Misafir yazar olarak bize katılabilirsiniz.